Spirefrø fennikel. Fennikel symboliserer et langt liv, mod og styrke. Udover dens anvendelse som medicinsk plante, har fennikel også mange næringsstoffer, antioxidanter, kostfibre, mineraler og vitaminer. Kostfibrene binder galdesalte (fremstillet af kolesterol) og mindsker deres optagelse i colon, og på den måde hjælper det med at sænke LDL-kolesterolniveauet.
Fennikelfrø indeholder rigtig mange flavonoider, såsom kaempferol og quercetin. Disse forbindelser virker som kraftige antioxidanter ved at fjerne skadelige frie radikaler fra kroppen, og på den måde beskytte mod cancer, infektioner, aldring og degenerative neurologiske sygdomme.
Fennikelfrø er en koncentreret kilde af mineraler, såsom kobber, jern, kalcium, mangan, sel, zink og magnesium. Kobber behøves til produktionen af røde blodlegemer. Jern behøves til dannelsen af røde blodlegemer. Zink er en co-faktor for mange enzymer, som regulerer vækst og udvikling, spermproduktion, fordøjelse og nukleinsyresyntesen. Kalium er en vigtig del af celle-og kropsvæsker, som hjælper med til at kontrollere puls og blodtryk. Mangan anvendes af kroppen som en co-faktor for den kraftfulde antioxidant og enzym superoxiddismutas.
Spiring: Du kan spire dem på bomuld eller jordbund på et varmt sted. Så er spirerne klar efter 7-10 dage. Eller du kan suge frøene i 6-8 timer (ca. 2 spiseskefulde frø til en spiring). Skyl med koldt vand og læg frøene i en ren spirebeholder. Skyl med vand 2-3 gange om dagen. Spirer efter ca. 5-6 dage.
Derudover indeholder frøene mange vigtige vitaminer: Vitamin A, vitamin E, vitamin C samt mange B-vitaminer såsom tiamin, pyridoxin, riboflavin og niacin.
Ingredienser: Spirefrø af økologisk fennikel (100%) Faeniculi semina.
Oprindelsesland: Italien.
Opbevaring: Tørt og køligt.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1966,5 kJ / 470 kcal
Fedt: 15 g
- heraf mættet fedt: 0 g
Kulhydrater: 13 g
- heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 16 g
Salt: 0 g