Bælgfrugter
Bælgfrugter
De er en fremragende kilde til vegetabilsk protein. Bælgfrugter er især værdifulde for vegetarer og veganere, der har brug for en alternativ proteinkilde. . Bælgfrugter kræver væsentligt mindre vand sammenlignet med mange andre afgrøder. At dyrke dem er derfor mere bæredygtigt og hjælper med at bevare vandressourcerne. Bælgfrugter kan også være med til at forbedre jordkvaliteten ved at fiksere kvælstof i jorden, hvilket gavner andre afgrøder.
Iblødsætning af bælgfrugter forkorter tilberedningstiden
Bælgfrugter er et godt supplement til tallerkenen, men hvordan tilbereder du dem bedst for at udnytte smagen ? Før du koger bælgfrugter, skal du lægge dem i blød natten over i rigeligt vand. Dette er med til at forkorte tilberedningstiden og gøre dem lettere at fordøje. Bælgfrugter kan være ret neutrale i smagen, så smag rigeligt til med krydderier og krydderurter som hvidløg, løg, spidskommen, koriander og paprika for at give smag til dine retter. Vidste du, at det er sikkert at fryse kogte bælgfrugter? Lav et stort parti af fx bønner eller linser og frys dem ned i mindre portioner. På den måde har du altid færdiglavede bælgfrugter klar til fremtidige måltider, eller når det er tid til at lave madpakker.