Alle indlæg

Jordmandel - sådan bruger du det i det veganske køkken

Jordmandel - sådan bruger du det i det veganske køkken

Har du hørt om jordmandel? Hvis ikke, er det på tide at stifte bekendtskab med denne fantastiske lille rodknold, også kendt som chufa. Jordmandel er godt på vej til at blive en favorit blandt os, der elsker vegansk madlavning. Læs mere om, hvordan du kan få denne ingrediens ind i dit køkken!

Hvad er jordmandel egentlig?

Jordmandel lyder måske som en nød, men det er faktisk en lille rodknold, der kommer fra en plante med det fine navn Cyperus esculentus. Den har været populær i Middelhavsområdet og Afrika i tusinder af år – og det er ikke så underligt med tanke på, hvor alsidig den er. Da jordmandel naturligt er fri for både gluten og nødder, er den perfekt for dig, der vil spise vegansk og glutenfrit. Og det bedste af det hele? Den er helt naturligt sød, så den passer ekstra godt i bagværk og smoothies.

Guide - Sådan bruger du jordmandel i vegansk madlavning

Jordmandel er virkelig en alsidig ingrediens. Uanset om du er ny i det veganske køkken, eller om du har lavet plantebaseret mad i årevis, er der masser af måder at bruge denne lille knold på. Her er nogle ideer til at komme i gang:

Lav din egen nøddemælk

Hvis du ikke har prøvet at lave din egen plantebaserede mælk endnu, så er det på tide nu! Læg jordmandler i blød natten over, blend dem med vand og si gennem en nøddemælkspose. Resultatet? En cremet og lækker mælk, der er perfekt i alt fra smoothies til morgenmaden.

Pimp dine smoothies

Prøv at smide en håndfuld jordmandler i, næste gang du laver din morgensmoothie. De giver en skøn tekstur og en mild sødme, der virkelig løfter smagen.

Bag glutenfri lækkerier

Jordmandelmel er perfekt til dig, der elsker at bage vegansk og glutenfrit. Brug det i kager, muffins eller brød for at få den dejlige, nøddeagtige smag med et strejf af sødme.

Lav en sprød "rawfood"-granola

Hak jordmandler og bland med dine yndlingsnødder, frø og lidt agavesirup. Tør i ovnen eller en dehydrator for en sprød granola, der er superlækker at drysse over en skål med vegansk yoghurt.

Fix en hurtig snack

Rist jordmandler med lidt havsalt og dine yndlingskrydderier for en hurtig snack. Perfekt at have med i tasken, når du har brug for noget lækkert mellem måltiderne.

Invitér jordmandel ind i køkkenet i dag

Jordmandel er virkelig en ingrediens, der er værd at regne med i vegansk madlavning. Den er nem at bruge, smager fantastisk og giver dine retter det lille ekstra. Så hvorfor ikke prøve noget nyt i køkkenet i dag? Lad jordmandel blive din nye bedste ven i din veganske madlavning!

Jordmandler ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 172 DKK 247
KØB NU
Jordmandelmel ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 170 DKK 244
KØB NU
Jordmandler ØKO 250g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 66 DKK 94
Tigernødde Jordmandelmel ØKO 5kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK 506 DKK 722
Log ind
Fik du det rigtigt?