Matcha-islatte
Kølende og smukt grøn matcha-islatte - let at lave med få ingredienser, lækker og sund!
Ingredienser:
1 tsk matchapulver
2 tsk kokossukker
1 dl mandelmælk
1-2 dl isterninger
Evt. flødeskum eller mælkeskum
Instruktioner:
Bland matchapulveret med sukkeret i en kop eller skål. Varm mælken op i en gryde eller i mikrobølgeovnen, indtil den er varm, men ikke koger.
Hæld den varme mælk over matcha- og sukkerblandingen og rør, indtil alt er godt blandet, og matchapulveret er opløst.
Hæld mælkeblandingen i en blender sammen med isterningerne og blend, indtil alt er glat, og isterningerne er helt knust. Hæld op i et glas og top med flødeskum eller mælkeskum, hvis du ønsker det.
Tips: Hvis du vil have en sødere matcha-islatte, kan du øge mængden af sukker eller tilsætte en lille mængde honning / agavesirup. Du kan også erstatte mandelmælken med almindelig mælk, kokosmælk eller anden plantebaseret mælk, hvis du foretrækker det.