Sådan bager du sommerens cheesecake med jordbær & rabarber
Opskrift - Cheesecake med jordbær & rabarber
12 portioner
Ingredienser
Bund
10 medjool dadler
1 ½ dl hasselnødder
1 ½ dl mandler
1 tsk kardemomme, malet
1 tsk vaniljepulver
1 knivspids salt
Fyld
8 dl premium cashewnødder
2 dl kokosfløde
2 dl fint hakket rabarber
2 dl friske jordbær
1 dl virgin kokosolie
1 dl lys agavesirup
2 spsk citronsaft
½-1 dl frysetørrede jordbær
1 spsk pink pitayapulver, valgfrit
½ tsk vaniljepulver
Dekoration
Pistacienødder eller strimlet kokos
Friske jordbær
Citronmelisse eller spiselige blomster
Eventuelt lys agavesirup
Sådan gør du
- Læg cashewnødderne i blød i 4-5 timer eller natten over. Hæld blødgøringsvandet fra og skyl nødderne grundigt.
- Beklæd bunden af en springform med plastfolie eller bagepapir.
- Hak dadlerne groft. Blend nødder med kardemomme, vanilje og salt i en blender eller foodprocessor. Tilsæt dadlerne under fortsat blendning, indtil du har en fast dej. Tryk dejen ud i formen og stil den i fryseren et stykke tid.
- Nu er det tid til at lave fyldet. Blend cashewnødder med de øvrige ingredienser, indtil blandingen er helt glat. Hæld det i formen og frys igen i en time eller mere.
- Lad kagen tø op i et kvarter før servering og pynt med jordbær, pistacienødder og lidt citronmelisse eller spiselige blomster. Afslut med at dryppe lidt agavesirup, hvis du vil have lidt ekstra sødme.
Tips!
Hvis du mangler friske jordbær, kan du toppe kagen med strimlet kokos og frysetørrede jordbær eller kun hakkede pistacienødder. Kagen kan med fordel forberedes en dag eller to i forvejen eller fryses i god tid. Pynten lægger du på samme dag, som kagen skal nydes. Efter det holder kagen, så længe bærrene er friske.
Opskrift - Hjemmelavet kokosmælk eller kokosfløde
Træt af at slæbe konservesdåser med kokosmælk hjem fra butikken? Vidste du, at du kan lave din egen kokosmælk eller -fløde med vores fantastiske kokosmælkspulver? Det er økologisk og helt uden tilsætningsstoffer. Smart og ekstra holdbart - ikke sandt? Da slipper du for at "betale" for vandet og de dyre emballager.
Sådan gør du
- Mål 4 dl koldt vand op i en glasbeholder eller flaske.
- Tilsæt knap 5 spsk kokosmælkspulver og ryst/pisk grundigt.
- Du kan også gøre dette i en blender, foodprocessor eller med en stavblender.
- For en rigere "mælk" kan du tilsætte lidt ekstra pulver. Du kan også tilsætte en knivspids salt, hvis du ønsker det.
- Kokosfløde laver du på samme måde. Men du reducerer mængden af vand med en tredjedel. Eller tager 4 dl vand til 7-8 spsk kokosmælkspulver.
Fløden bruger du i gryderetter og desserter præcis som normalt. Du kan dog ikke piske din hjemmelavede kokosfløde som dåsefløden. Opbevares i køleskab i maksimalt fem dage.