Tropisk vitamingummi
Tropiske frugter som camu camu, mango og ananas - naturens vitaminer
Camu-camu, en busk fra den sydamerikanske regnskov, bærer frugter, der indeholder C-vitamin. Disse små bær er fremragende at nyde, når du ønsker variation til citrusfrugter. Mango, den tropiske og saftige frugt, er ikke kun lækker, men også en kilde til vitaminer og antioxidanter som vitamin A og C.
Ananas er både saftig og velsmagende, men er også en fantastisk kilde til C-vitamin og bromelain, et naturligt forekommende enzym. Denne trio af tropiske frugter udgør sammen en naturlig vitaminbombe uden tilsætningsstoffer, der giver din krop den vitaminboost, den har brug for til et stærkere immunforsvar.
Opskrift - Tropisk vitamingummi
Ingredienser
3 tsk agar agar
3 dl vand
1 spsk sødemiddel, f.eks. lönnesirup eller honning
1/2 dl citronsaft
1/2 spsk æblecidereddike
2 spsk plantebaseret mælk
1 tsk ingefær
1 tsk gurkemeje
1 tsk mangopulver
1 tsk camu-camupulver
1 tsk ananaspulver
Sådan gør du
- Bland agar agar, vand og sødemiddel i en gryde og lad det stå i 10 minutter.
- Lad det simre ved svag varme, indtil det ligner sirup. Tilsæt de øvrige ingredienser under omrøring og bring det i kog.
- Hæld blandingen i hjerteformede silikoneforme eller en mindre glasform og stil det i køleskabet/fryseren, indtil geléen er stivnet.
- Vend geléhjerterne ud af formene eller skær dem i firkanter. Opbevar vitamingummi i køleskabet i op til to uger.
Med tropisk vitamingummi kan du på en nem og lækker måde nyde en vitaminboost med disse tropiske frugter og give dit immunsystem ekstra omsorg!