Boghvedeflakes. Boghvede er i slægt med rabarber og ikke med hvede som man ellers skulle tro pga. navnet. Boghvede er således naturligt fri for gluten. Flagerne er ideelle til at have i mysli, granola, eller til at drysse på frugtsalat. Kan også bruges til bagning eller hvorfor ikke pynte din smoothie med nogle boghvedeflakes.
Boghvedegrød (1 portion): Kog 1 dl boghvede flager i 2 dl vand og eventuelt lidt salt. Lad det simre i 5-7 minutter under konstant omrøring. Serveres fx med hindbær, skiveskåret banan og sojadrik.
Ingredienser: Økologiske boghvedeflakes (100%).
Oprindelsesland: Holland.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Næringsindhold per 100g:
Energi: 1695 kJ/405 kcal
Fedt: 1,2 g
- heraf mættet fedt: 0 g
Kulhydrater: 86 g
- heraf sukkerarter: 3,4 g
Protein: 7,5 g
Salt: 0 g