Nattokinase udvindes af "natto", en traditionel japansk fødevare, der fremstilles ved at lade bacillus-bakterier fermentere kogte sojabønner og producere enzymet nattokinase. Der er ingen soja tilbage i enzymerne eller det endelige produkt. Natto har været spist i tusindvis af år for sine mange sundhedsmæssige fordele.
Nattokinase er kendt for sin evne til at nedbryde fibrin, et protein, der er involveret i blodkoagulation. Denne egenskab ved nattokinase har ført til, at den er blevet undersøgt for sine mulige positive virkninger på blodcirkulationen og det kardiovaskulære system.
Holistic Nattokinas er fremstillet af non-GMO-sojabønner og indeholder 2000 FU'er (fibrinolytiske enheder) pr. kapsel. K-vitamin er blevet fjernet fra Holistic Nattokinase, fordi K-vitamin fremmer blodpropper.
Nattokinase hjælper kroppen med at nedbryde proteiner i maden. Nattokinase har også vist sig at være effektivt mellem måltiderne, mindst 30 minutter før et måltid eller mindst 2 timer efter et måltid. Nattokinase absorberes derefter i blodbanen og kan nedbryde uønskede proteiner i kroppen og støtte kroppens naturlige antiinflammatoriske processer.
SYRERESISTENTE KAPSLER FOR MAKSIMAL EFFEKT
De aktive stoffer i Holistic Nattokinas er beskyttet i syreresistente kapsler for at sikre, at enzymerne ikke bliver nedbrudt for tidligt i fordøjelsesprocessen. Det giver i stedet enzymerne mulighed for at nå tyndtarmen, hvor nattokinase kan absorberes fra tarmen til blodbanen og udøve sin virkning. Uden ekstra stærke kapsler er der risiko for, at enzymerne bliver nedbrudt af saltsyren i mavesækken og dermed mister deres effekt.
ENZYMAKTIVITET OG MÅLING
Enzymernes styrke måles i forskellige aktivitetsenheder. Mængden eller vægten i mg er ikke relevant for at beskrive effekten af et enzym, f.eks. kan 100 mg nattokinase have en lav eller høj enzymaktivitet. Holistic Nattokinas har en enzymaktivitet på 2.000 FU pr. kapsel.