Hørfrø er frøet fra planten hør (Linum usitatissimum). På grund af sit høje indhold af kostfibre og Omega-3 fedtsyrer bruges den blandt andet i mysli og bagning. Da hørfrø ikke indeholder nogen kulhydrater, som kroppen kan optage, er de fremragende som en del af en kulhydratreduceret kost. Sammenlignet med chiafrø, solsikkefrø og lignende alternativer indeholder hørfrø flere fibre og færre kulhydrater. Men en stor fordel ved hørfrø er også dens lave pris og det faktum, at du ikke behøver at spise meget af det for at drage fordel af dets sundhedsmæssige fordele.
Hele eller knuste hørfrø
Hele hørfrø er bedst til at få adgang til fiberindholdet og til at understøtte en effektiv fordøjelse. Knust hørfrø er en god kilde til omega-3 fedtsyrer og phytonutrients, der giver cellulær beskyttelse og er anti-inflammatoriske. Du kan knuse hørfrø i fx en kaffekværn eller købe vores færdiglavede hørfrømel.
Som bindemiddel i stedet for æg
Æg bruges normalt i opskrifter som bindemiddel for at få noget til at hænge sammen. Hørfrø kan bruges i stedet for æg til at opfylde samme funktion. 1 spsk knuste hørfrø + 3 spsk vand erstatter så 1 æg.