Kombu tang. Kombu er en spiselig kelp fra familien Laminaria og spises meget især i Østasien. Det er ikke alle typer spiseligt kelp i Laminariaceae familien, som kaldes for kombu, såsom arame og kurome. De fleste kombu er fra arten Saccharina japonica (Laminaria japonica), og dyrkes på robuste reb i havet i Japan, Korea og Irland.
Tilberedning: Kog grøntsager og bælgfrugter for at lave bouillon (anvend 5-6 cm kombu til en basisbouillon). Skyl kombuen godt et par gange, og læg i blød i ca. 15 minutter. Hæld udblødningsvandet fra og kog kombuen langsomt op i en gryde med 1 liter vand, i ca. 20 minutter. Fjern kombuen før bouillonen er kogende. Tilsæt eventuelt shiitake og andre grøntsager (kombuen spises ikke). Ellers tager den kun 5-10 minutter at tilberede og kan wokes, hvis den har været lagt i blød. Kan også anvendes i salater og gryderetter. Vær opmærksom på at kombuen er meget salt i sig selv, så vær sparsom med salten eller undgå helt at salte.
Oprindelsesland: Irland.
Opbevaring: Tørt og køligt.
Næringsindhold per 100g:
Energi: 179,9 kJ / 43 kcal
Fedt: 0,3 g
- heraf mættet fedt: 0,1 g
Kulhydrater: 10 g
- heraf sukkerarter: 0,6 g
Protein: 1,7 g
Salt: 233 mg