Rawfoodkanelbolle med nøddeagtigt fyld
Du mangler:
Bolledej
2 dl cashewnødder
1 dl havregryn
1 dl revet kokos
8 friske dadler
1-2 spsk vand eller mere
1 spsk dadelsukker, valgfrit
2 tsk vaniljepulver
1 knivspids salt
Fyldning
1 dl mandler
8 friske dadler, udstenede
1-4 spsk vand
2 spsk kanel
1 spsk kardemomme
2 tsk yaconsirup
1 dl pistacienødder eller hasselnødder, hakket
kokosflager eller bipollen til topping, valgfrit
papirbolleforme
Gør dette:
Butterdej
1. Start med at blande cashewnødder, havregryn og kokos til en melblanding. Brug gerne let tilspidsede mål. Her gælder det om at have en god røremaskine og tålmodighed. Hæld melblandingen i en skål og stil til side.
2. Udkern og hak dadlerne fint. Bland med vand, indtil du har en jævn dej. Du kan benytte lejligheden til at lave bunden til fyldet samtidig.
3. Bland derefter dadeldejen med melblandingen. Tilsæt vaniljepulver, lidt salt og eventuelt sødemiddel. Stil dejen i køleskabet, indtil det er tid til at rulle den ud.
Fyldning
1. Bland dadlerne med vand og krydderier som ovenfor. Bland mandlerne hver for sig til et groft mel og bland derefter med dadelblandingen.
2. Læg helst mandlerne i blød først eller blancher hurtigt i en gryde med varmt vand, men så bliver det ikke råkost.
Bollene
1. Nu er det tid til at rulle bolledejen ud mellem to plader bagepapir, 5 mm rækker. Stil den derefter tilbage i køleskabet et stykke tid.
2. Fordel et godt lag fyld over bolledejen. Her kan du også drysse finthakkede nødder for ekstra smag og tekstur.
3. Rul derefter forsigtigt dejen sammen ved hjælp af bagepapiret. Stil rullen på køl eller kort tid i fryseren, så bliver den nemmere at skære i flotte boller.
4. Læg bollerne i papirforme og top med en hvilken som helst topping efter eget valg, såsom kokos eller bipollen.
Tips x 3!
1. At blande dadlerne og dejen er lidt af en opgave, men når det er færdigt, er kanelbollerne super nemme at sno sammen.
2. Hvis du ikke følger raw food super strengt, kan du let riste nødderne og havregrynene i ovnen først. Det giver en ekstra dejlig smag.
3. Bollerne opbevares i køleskabet men kan også fryses. Så lav gerne en dobbelt batch.