Kardemomme er blevet kaldt "Dronningen af krydderier", og er et vigtigt krydderi i arabisk og asiatisk madlavning. Det anvendes i mange krydderiblandinger, såsom garam masala, karry og berbere. Krydderiet er også anvendt ofte til at give smag til kaffe og te og anvendes i desserter og bagværk.
Skandinavien og landene i Mellemøsten lande er storforbrugere, og tegner sig sammen for omkring halvdelen af verdens forbrug af kardemomme. Kardemomme dyrkes hovedsageligt i Sydøstasien og i Guatemala, som er den største eksportør af kardemomme.
Ingredienser: Økologiske Kardemommekerner (100%)
Oprindelsesland: Guatemala.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1303 kJ/311 kcal
Fedt: 6,7 g
- heraf mættet fedt: 0 g
Kulhydrater: 68,47 g
- heraf sukkerarter: 0 g
Fibre: 28 g
Protein: 10,76 g
Salt: 0 g