Alle indlæg

Fejr Kanelbullens dag - bag Raw kanelsnegle med nøddfyld

Fejr Kanelbullens dag - bag Raw kanelsnegle med nøddfyld

Kanelbullens dag er en elsket tradition, som mange ser frem til hvert år. Denne gang kan du tage fejringen et skridt videre ved at prøve noget nyt – Raw kanelsnegle. Disse lækre rawfood-snegle giver dig alle de smage, du elsker, men på en bæredygtig måde – helt uden ovn eller hvidt sukker.

En moderne variant af en klassiker

At bage kanelsnegle indebærer normalt duften af gærdej og varme fra ovnen, men for dig, der vil have et alternativ, der passer til den veganske rawfood-livsstil, findes der nu Raw kanelsnegle. Her bevarer vi den klassiske smag af kanel og kardemomme, men i et format, der både er nemt og sjovt at lave. Du blander nødder, dadler og krydderier for at skabe en fyldning, der smager lige så dejligt som den traditionelle, med et ekstra strejf af naturlig sødme.

Nyd raw kanelsnegle på en ny måde

Disse snegle er perfekte til dig, der vil fejre Kanelbullens dag og samtidig holde fast ved en bæredygtig livsstil med råvarer fra naturens spisekammer. Med ingredienser som cashewnødder og mandler og en fyldning, der får sin sødme fra friske dadler, bliver resultatet virkelig smagfuldt. Hvorfor ikke byde på noget lidt anderledes i år? Raw kanelsnegle er nemme at lave og fulde af skønne smage, der gør, at du har lyst til en mere – uden at du overhovedet behøver at tænde ovnen.

Opskrift - Raw kanelsnegle med nøddet fyld

Ingredienser

Dej

2 dl cashewnødder
1 dl havregryn
1 dl revet kokos
8 friske dadler
1-2 spsk vand eller mere
1 spsk dadelsukker, valgfrit
2 tsk vaniljepulver
1 knivspids salt

Fyld

1 dl mandler
8 friske dadler, udstenede
1-4 spsk vand
2 spsk kanel
1 spsk kardemomme
2 tsk yaconsirup
1 dl pistacie- eller hasselnødder, hakkede

Dekoration

Revet kokos
Frysetørrede hindbær
Hakkede pistacienødder
Bipollen
Papirsforme

Sådan gør du

Dej

  1. Begynd med at blande cashewnødder, havregryn og kokos til en melblanding. Brug gerne lidt fyldte mål. Her kræver det en god blender og tålmodighed. Hæld melblandingen i en skål og stil til side.
  2. Udsten og finhak dadlerne. Blend med vand, indtil du har en glat masse. Du kan samtidig lave basen til fyldet.
  3. Bland derefter dadelmassen med melblandingen. Tilsæt vaniljepulver, lidt salt og eventuel sødning. Stil dejen i køleskabet, indtil den skal rulles ud.

Fyld

  1. Blend dadlerne med vand og krydderier, som beskrevet ovenfor. Blend mandlerne separat til et groft mel og bland derefter med dadelmassen.
  2. Læg gerne mandlerne i blød først eller blancher hurtigt i en gryde med varmt vand, men så er det ikke længere rawfood.

Formning af sneglene

  1. Nu er det tid til at rulle dejen ud mellem to ark bagepapir, 5 mm er passende. Sæt derefter dejen tilbage i køleskabet i et stykke tid.
  2. Smør et godt lag fyld over dejen. Du kan også drysse finthakkede nødder over for ekstra smag og tekstur.
  3. Rul forsigtigt dejen sammen ved hjælp af bagepapiret. Læg rullen i køleskabet eller en kort stund i fryseren, så det bliver nemmere at skære flotte snegle.
  4. Læg sneglene i papirsforme og pynt med valgfri topping, f.eks. revet kokos, hakkede pistacienødder, bipollen eller frysetørrede hindbær.

Tips og råd

  • Det kræver lidt arbejde at blende dadlerne og dejen, men når det først er gjort, er kanelsneglene supernemme at samle.
  • Følger du ikke rawfood-livsstilen helt, kan du riste nødderne og havregrynene let i ovnen først. Det giver en ekstra fin smag.
  • Sneglene opbevares i køleskabet, men kan også fryses ned. Lav gerne en dobbelt portion.

Kokosnød Revet Premium RAW ØKO 500g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK42 DKK84
KØB NU
Mandler Premium RAW 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK109 DKK219
KØB NU
Kanelpulver Kassia ØKO 100g
30%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK33 DKK47
KØB NU
Dadler Hakkede ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK54 DKK77
KØB NU
Bipollen ØKO 250g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK103 DKK148
KØB NU
Mandler Premium RAW ØKO 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK114 DKK228
KØB NU
Yaconsirup ØKO 250 ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK98 DKK140
KØB NU
Hindbær Frysetørrede i stykker  ØKO 50g
30%
Kort dato
DKK94 DKK134
KØB NU
Cashewnødder Delte Premium RAW 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK96 DKK192
KØB NU
Dadler udkernede ØKO 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK54 DKK76
KØB NU
Kardemommekerner ØKO 50g
29%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK79 DKK112
KØB NU
Cashewnødder Delte RAW ØKO 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK116 DKK233
KØB NU
Bipollen ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK190 DKK272
KØB NU
Kokosflager RAW ØKO 500g
50%
Kort dato
Save The Food
Bedst før: 2025-06-02
DKK52 DKK103
KØB NU
Havregryn Glutenfri ØKO 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK34 DKK48
KØB NU
Dadelsukker ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK66 DKK94
KØB NU
Vaniljepulver ØKO 10g
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK116
Kardemomme Malet ØKO 50g
30%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK54 DKK77
Kanelpulver Ceylon ØKO 500g
30%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK112 DKK159
Pistacienødder Premium RAW ØKO 200g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK74 DKK148
Kokosflager Premium RAW ØKO 250g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK26 DKK52
Kanelpulver Ceylon ØKO 100g
30%
Kort dato
Herbaveda
Bedst før:
DKK39 DKK56
Log ind
Fik du det rigtigt?