Vegansk raw mangoparfait
6 portioner
250 g tørret mango
5 spsk. kokosmælkpulver blandet med 4 dl vand eller vegansk vaniljesauce
½ dl lys agavesirup eller anden sødning, valgfrit
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. citronjuice
Serveres med:
Citronmelisse, friske bær og revet kokosnød
Fremgangsmåde:
- Tilsæt mango i rigeligt vand natten over. Hæld vandet fra, men gem det – det er virkelig godt som sødestof og smagsforstærker i smoothies eller til frugtsalat.
- Bland mango med de andre ingredienser til en glat dej i en blender. Smag gerne til med lidt mere citron, sødning og vanilje, så isen er som du vil have den.
- Hæld dejen i en ismaskine eller læg den i en beholder i fryseren. Rør om hver halve time, indtil isen er klar.
- Server let optøet med citronmelisse, friske hindbær eller andre bær og revet kokosnød. Super velsmagende med et strejf af ægte vaniljesauce – se vores opskrift her.
Tips!
Sådan laver du din egen kokosmælk:
Du kan lave din egen kokosmælk eller fløde med vores fantastiske kokosmælkpulver. Det er økologisk og helt uden tilsætningsstoffer. Smart og miljøsmart – ikk? Fordi du ikke behøver at "betale" for vandet og den dyre emballage. Sådan får du svaret til en 400 ml dåse / pakke kokosmælk: Mål 4 dl koldt vand i en glasbeholder eller flaske. Tilsæt lige under 5 spsk. kokosmælkpulver og ryst / pisk grundigt. Du kan også gøre dette i en blender, madprocessor eller med en håndmikser.
For en rigere "mælk" kan du hælde lidt ekstra pulver i. Du kan også tilføje en knivspids salt, hvis du ønsker det.
Du fremstiller kokosnøddefløde på samme måde. Reducer mængden af vand med en tredjedel. Eller 4 dl vand til 7-8 spiseskefulde kokosmælkpulver. Du kan bruge det i gryderetter og desserter ligesom sædvanligt. Du kan dog ikke piske din hjemmelavede kokosnøddefløde, som du kan med den dåse fløde. Opbevares i køleskab i højst fem dage.