Keltisk uraffineret havsalt betragtes som det fineste salt i verden. Tests viser, at det er det eneste uraffinerede havsalt uden mikroplastik fra havet. Og det er meget sandsynligt det mest mineralrige salt. Almindelig hvidt, raffineret bordsalt der har de fjernet alle de vigtige spormineraler, der naturligt findes i havsalt, og i det væsentlige er der kun natriumchlorid tilbage. I keltisk salt er natriumchlorid omkring 85%, mens det kan være meget højere, 98%, i industrielt raffineret salt.
Keltisk havsalt er lysegrå af alle mineraler og kommer fra uspolerede områder i Frankrig. Saltet er sol- og vindtørret og høstet i Bretagne. Den er garanteret fri for pesticider, herbicider og skadelige kemikalier. Fri for tungmetaller. Keltisk salt har et meget højere indhold af spormineraler (15%) end Himalayasalt (4,1%
Dens hovedanvendelse er selvfølgelig til madlavning, men du kan også putte en teskefuld salt i et stort glas vand og lade det opløses naturligt i en time eller mere. Når det er helt opløst, kan du tilføje lidt flere korn, indtil opløsningen er mættet. Brug derefter et par spiseskefulde af dette i almindeligt vand om dagen. Dette salt har ikke den barske salthed som almindeligt bordsalt og er godt at drikke. Opløsningen holder sig længe i køleskabet, da den desinficeres af saltet.
Keltisk havsalt er gråt i stedet for hvidt, da det ikke er bleget. Saltet er også fugtigt. Brug den som den er i madlavningen eller mal den i en saltmølle. Opbevar saltet i en glasbeholder med tæt låg.
- Groft 227 gram eller 454 gram i en plastikpose med lynlås.
- Fintmalet 227 gram i plastikpose med lynlås. (Denne er formalet og indeholder mindre fugt, derfor lidt dyrere)
Se en mineralanalyse udført på keltisk salt her
Opbevaring: | Opbevares ved stuetemperatur utilgængeligt for børn. |
Information: | Kosttilskud erstatter ikke en varieret kost, men bør kombineres med en varieret og afbalanceret kost og sund livsstil. Overdoser ikke |