.jpg)
Vegansk sild med cashewmayonnaise!
Du behøver:
1 aubergine eller den modsvarende mængde tofu i stykker
1 spsk. koldtpresset olivenolie
1 bundt fersk dild
1-2 dl cashewmayonnaise eller anden valgfri mayonnaise
1 spsk. dijonsennep
1-2 tsk. æblecidereddike
1 tsk. stensalt med urter
1 tsk. løgpulver, valgfrit
salt og peber, efter smag
Fremgangsmåde:
- Start med at skære auberginen i længderetningen – ca. ½-1 cm tyk. Steg skiverne gyldne i olie. Salt og peber.
- Lad køle af og skær i mundrette bider. Det er også muligt at stege skiverne i en ovn ved 200 grader. Tager cirka 15 minutter. Vend efter halvtid.
- Hak dild og bland med de andre ingredienser i en skål. Vend aubergine eller tofu i.
- Silden holder mindst 4-5 dage i køleskabet og kan med fordel laves på forhånd.
5 slags sild!
Du kan smage din sild på mange forskellige måder. Her er fem friske forslag:
Æblesild - tilsæt 1 tsk. karry, 1 tsk. gurkemeje og ½ dl tørrede æblekuber. Placer terningerne i lunkent vand et stykke tid, indtil de bliver bløde.
Hvidløgsild - tilsæt hvidløgspulver efter smag og erstat den friske dild med hakket frisk græsløg. Eller et par teskefulde urter.
Tomatsild - tilsæt 1 tsk. paprikapulver og finthakkede soltørrede tomater.
Citrussild - Udskift eddiken med citronsaft og skallen fra en ½ citron eller lime.
Ramsløg sild - Tilsæt ½ spsk. løgpulver og et finthakket salatløg.