Alle indlæg

Frøknækbrød med tranebær og julekrydderier - et sprødt indslag på årets julebord

Frøknækbrød med tranebær og julekrydderier - et sprødt indslag på årets julebord

Vintertid og jul er synonymt med skønne dufte og smage. Hvad med at tilføje et økologisk touch til din julefrokost i form af frøknækbrød med tranebær og julekrydderier? Disse sprøde lækkerier er nemme at bage og ikke kun sunde, men også fyldt med vintersmage. Læs mere i vores artikel, hvor vi giver dig et indblik i frøknækbrødets historie og dets forbindelse til juletraditioner.

Frøknækbrød - med en historie der går langt tilbage i det nordiske køkken

Frøknækbrød er mere end blot et sprødt supplement til ostebordet. Dets historie strækker sig langt tilbage og har rødder i det nordiske køkken. Oprindeligt blev frøknækbrød skabt som et næringsrigt alternativ i vintermånederne, hvor tilgængeligheden af friske råvarer var begrænset. Med en base af græskarkerner, solsikkekerner, teffmel og en række andre næringsrige ingredienser blev det hurtigt en favorit på julebordene.

Som et sprødt indslag til julebordet er frøknækbrød en tilbagevendende favorit

Julen er en tid for fællesskab og traditioner, og frøknækbrød har sniget sig ind som en tilbagevendende favorit i disse festligheder. Det sprøde, smagfulde knækbrød passer perfekt til julebordet og er en fantastisk ledsager til traditionelle retter. Frøknækbrød er ikke kun nemt at lave, men også en sund tilføjelse til julefejringen med sine antioxidantrige tranebær og næringsrige frø.

Sådan bager du dine egne frøknækbrød med tranebær og julekrydderier

Nu hvor vi har taget en rejse gennem historien og forbindelsen til juletraditioner, lad os skabe lidt magi i køkkenet med en opskrift på frøknækbrød med tranebær og julekrydderier.

Opskrift - Frøknækbrød med tranebær og julekrydderier

Ingredienser

2 dl græskarkerner
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl teffmel, mørkt
1 dl tørrede tranebær
0,75 dl lyse og mørke sesamfrø, blandet
0,25 dl loppefrøskaller
0,5 dl chiafrø
1 spsk loppefrøskaller
0,5 tsk salt
0,5 dl hakkede pekannødder
0,5 dl olivenolie
2 tsk peberkagekrydderi
2 dl varmt vand

Sådan gør du

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen.
  2. Tilsæt olie og varmt vand og bland godt.
  3. Fordel dejen på bagepapir og skær dejen ud i firkanter.
  4. Drys med havsalt og bag midt i ovnen ved 150 grader i 45 minutter.

Tip: Vil du i stedet bage frøkiks? Rul dejen til en rulle, lad den hvile i køleskabet og skær den i tynde kiks. Drys derefter havsaltet over og bag på samme tid og temperatur som kiksen. Husk at holde øje med ovnen, så kiksene får en flot jævn farve.

Giv dit julebord et økologisk og sundt præg med disse frøknækbrød med tranebær og julekrydderier. Frøknækbrødet er nemt at bage og fuld af vintersmag og bliver derfor en favorit hos både store og små. Skab lidt julemagi i dit køkken og lad frøknækbrødet være stjernen på din festlige menu i år!

Køb ingredienser til Frøknækbrød med tranebær og julekrydderier!

Solsikkekerner ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK36 DKK52
KØB NU
Sesamfrø Sorte ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK50 DKK72
KØB NU
Psyllium Frøskaller ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK154 DKK220
KØB NU
Psyllium Frø ØKO 300g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK46 DKK66
KØB NU
Peberkagekrydderi ØKO 100g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK62 DKK89
KØB NU
Olivenolie koldpresset ØKO 500 ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK126 DKK181
KØB NU
Pekannødder Premium RAW ØKO 250g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK70 DKK140
KØB NU
Græskarkerner ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK70 DKK101
Teffmel Mørkt ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK49 DKK70
Tranebær ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK92 DKK131
Sesamfrø med skal ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK48 DKK69
Chiafrø Sorte ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Bedst før:
DKK65 DKK93
Log ind
Fik du det rigtigt?