Frøknækbrød med tranebær og julekrydderier - et sprødt indslag på årets julebord
Frøknækbrød - med en historie der går langt tilbage i det nordiske køkken
Frøknækbrød er mere end blot et sprødt supplement til ostebordet. Dets historie strækker sig langt tilbage og har rødder i det nordiske køkken. Oprindeligt blev frøknækbrød skabt som et næringsrigt alternativ i vintermånederne, hvor tilgængeligheden af friske råvarer var begrænset. Med en base af græskarkerner, solsikkekerner, teffmel og en række andre næringsrige ingredienser blev det hurtigt en favorit på julebordene.
Som et sprødt indslag til julebordet er frøknækbrød en tilbagevendende favorit
Julen er en tid for fællesskab og traditioner, og frøknækbrød har sniget sig ind som en tilbagevendende favorit i disse festligheder. Det sprøde, smagfulde knækbrød passer perfekt til julebordet og er en fantastisk ledsager til traditionelle retter. Frøknækbrød er ikke kun nemt at lave, men også en sund tilføjelse til julefejringen med sine antioxidantrige tranebær og næringsrige frø.
Sådan bager du dine egne frøknækbrød med tranebær og julekrydderier
Nu hvor vi har taget en rejse gennem historien og forbindelsen til juletraditioner, lad os skabe lidt magi i køkkenet med en opskrift på frøknækbrød med tranebær og julekrydderier.
Opskrift - Frøknækbrød med tranebær og julekrydderier
Ingredienser
2 dl græskarkerner
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl teffmel, mørkt
1 dl tørrede tranebær
0,75 dl lyse og mørke sesamfrø, blandet
0,25 dl loppefrøskaller
0,5 dl chiafrø
1 spsk loppefrøskaller
0,5 tsk salt
0,5 dl hakkede pekannødder
0,5 dl olivenolie
2 tsk peberkagekrydderi
2 dl varmt vand
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen.
- Tilsæt olie og varmt vand og bland godt.
- Fordel dejen på bagepapir og skær dejen ud i firkanter.
- Drys med havsalt og bag midt i ovnen ved 150 grader i 45 minutter.
Tip: Vil du i stedet bage frøkiks? Rul dejen til en rulle, lad den hvile i køleskabet og skær den i tynde kiks. Drys derefter havsaltet over og bag på samme tid og temperatur som kiksen. Husk at holde øje med ovnen, så kiksene får en flot jævn farve.
Giv dit julebord et økologisk og sundt præg med disse frøknækbrød med tranebær og julekrydderier. Frøknækbrødet er nemt at bage og fuld af vintersmag og bliver derfor en favorit hos både store og små. Skab lidt julemagi i dit køkken og lad frøknækbrødet være stjernen på din festlige menu i år!